Gildehoen, 100% Antibiotica-vrije Kip

100% antibiotica vrij, alle Gildehoen kippen zijn opgegroeid zonder antibiotica.

De Gildehoen is een duurzaam stukje pluimveevlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. De Gildehoen kippen zijn plezierig opgegroeid zonder antibiotica. Met de Gildehoen koopt u een puur pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrij kippenvlees. Iets duurder maar toch vriendelijk geprijsd.

Gildehoen

Leefomstandigheden

De Gildehoen groeit op in een stal met stro en daglicht. Het sterke Hubbard ras leeft langer en groeit op met een normaal dag– en nachtritme. De kippen hebben 24 uur per dag water en eten tot hun beschikking. Om het scharrelen te bevorderen wordt voer uitgestrooid in de stallen. Door de lagere bezetting in de stallen, slechts 2/3 van de reguliere pluimveehouderij, en door de beschikking van scharrel– en speelmateriaal worden de dieren plezierig groot.

Gezond

De extra ruimte in de stallen en het sterke ras zorgen voor gezonde dieren. Dit komt de kwaliteit en smaak ten goede.

Voer

De kippen worden vooral gevoerd met granen. Minimaal 70% van het eten bestaat uit deze granen. Het eten van deze Gildehoenders is 100% plantaardig en bevat geen groeibevorderaars.

Beter voor dier, mens en milieu

Bij dit concept zijn alle ketenpartners nauw betrokken, van broederij, mesterij tot detaillist om zo Bewust Beter kippenvlees op tafel te krijgen. Dat niet alleen goed van smaak, minder mileu belastend maar ook betaalbaar is. Bij een bewustere keus mag de prijs geen belemmering vormen.

Volwaardig voer, weinig antibiotica, dierenwelzijn

De dieren krijgen volwaardig voedsel, groeien op natuurlijke wijze op, beschikken over stro in de stal, hebben meer ruimte en kunnen het uitgestrooide voer rustig scharrelend oppikken. Het natuurlijke gedrag van de kippen wordt zo gestimuleerd. De pluimveehouders merken dat het een heel prettige manier van hoenders houden is. Door het grote dierenwelzijn is er minder uitval in de stallen en zijn er minder ziektes. Antibiotica wordt alleen gebruikt als dit strikt noodzakelijk is. Deze kippen worden dan echter niet meer verkocht als Gildehoen. De Gildehoen ligt gegarandeerd Halal & Antibiotica-vrij in de toonbank van uw detaillist.

CONTROLE

Het Gildehoenconcept is gecertificeerd, en dat is goed nieuws!

Wij hebben ervoor gekozen de Gildehoen extern te laten controleren, van de boer tot uw slager. Zo weten wij en u zeker dat elk product 100% van onze Bewust Betere Gildehoen is! Hoe mooi en smakelijk is dat?

De Nederlandse Voedsel– en Warenautoriteit (NVWA) controleert ieder Gildehoen koppel alvorens de kippen geslacht worden. Als het voedselketeninformatie formulier (VKI) juist en volledig is ingevuld mogen de kippen pas geslacht worden. Er is dus van ieder koppel Gildehoen kippen een VKI aanwezig. Hiermee is direct duidelijk dat er geen antibiotica is ingezet.

Eurofins KBBL, een onafhankelijk geaccrediteerde dienstverlener, ziet toe dat hetgeen beloofd wordt ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Een geruststellende gedachte. Want wij willen u een 100% goed en gegarandeerd product verkopen.

Wij hebben voor bovenstaande samenwerkingen gekozen zodat wij u een 100% goed en gegarandeerd product kunnen verkopen.

ScheriaStompwijk2016LR13

Veltmaat, Keurslager

Varsenerstraat 3a
7731DC Ommen
0529451353

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten