Het verschil is te proeven!

Boerenhof varkens zijn afkomstig van Hollandse boerderijen. Hoewel je ook zonder verstand van de varkenshouderij een goed stuk vlees wel kan waarderen, leggen we je met liefde uit waarom wij als slagerij graag een kijkje in de stal nemen.

Varkens die het naar hun zin hebben

Onze Boerenhof Varkens scharrelen vrolijk door het hok. Het zijn varkens van het Pietrain ras. Ze hebben het goed bij onze boeren. Onze varkenshouders zijn familiebedrijven met liefde voor het vak en voldoen aan het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. In hun bedrijfsvoering staat duurzaamheid en dierwelzijn centraal! Varkens hebben bijvoorbeeld een dag en nachtritme, ze krijgen veel bewegingsruimte en vermaken zich met speeltjes. Daarnaast zijn ze gehuisvest in groepen, want het varken is een sociaal dier. Deze goede zorgen worden beloond met een gezonde vleesgroei.

KSVeltmaatHarold

Vlees voor de fijnproever!

Geniet  van een goede karbonade of Rollade of een overheerlijke sparerib!  Het Boerenhof varkensvlees voldoet aan alle eisen: smaakvol vlees met oog voor dier én milieu. Voor fijnproevers zal de keuze voor Boerenhof niet moeilijk zijn!

Keten duurzaam varkensvlees

Smaakvol varkensvlees gemaakt met respect voor milieu én dier. Dat is waar Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) al vanaf begin 1997 voor staat. KDV is een innovatief samenwerkingsverband van meer dan 200 Nederlandse boeren én producenten, een slachterij, grossiers, slagers, retailers, cateraars en vleeswarenproducenten. Een 100% Nederlandse keten met partners die allemaal als doel hebben op een duurzame, verantwoorde manier varkensvlees te maken. Goed voor dier, mens en milieu!

KSVeltmaat34

Waarom vlees van Boerenhof varkens?

  • Varkensvlees uit de Keten Duurzaam Varkensvlees
  • Droog in de pan, sappig op het bord
  • Een uitstekende vlees/vet verhouding en volle smaak
  • Afkomstig van Hollandse boerderijen
  • Boeren met hart voor hun dieren
  • Eerlijk en duurzaam, van boer tot bord 

Ruth en Jan van der Haar uit het Noord Overijsselse Collendoorn

Het draait allemaal om duurzaam produceren. Ik denk altijd na over de lange termijn, niet over de korte’, aldus Ruth en Jan van der Haar. Transparantie vinden zij daarbij erg belangrijk. Ruth van der Haar: ‘De deuren van onze stal staan altijd open voor bezoekers. Natuurlijk wel op afspraak, want de dag is eigenlijk al gevuld met het gewone werk. De reacties naar aanleiding van een stalbezoek zijn erg positief. De consument wil weten waar het vlees vandaan komt, en hier kun je dat met eigen ogen zien.’ 

Ribkarbonade-kotelet-rauw-Proef-4-2020-LR
Boerenhof

Veltmaat, Keurslager

Varsenerstraat 3a
7731DC Ommen
0529451353

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten